Informatie voor nieuwe ouders

Bent u op zoek naar een basisschool voor uw zoon/dochter? Dan kunt u hier lezen hoe we u en uw kind op onze school welkom heten. De keuze voor een basisschool voor uw kind is erg belangrijk en goed voorgelicht worden is een must. Ouders maken hun keuze voor de Klim-op vanwege het positief pedagogisch klimaat, de werkwijze in de groep, het feit dat we een Jeelo-school zijn, de transparante communicatie en de uitstraling en deskundigheid van het team. Daarnaast is de zorg voor leerlingen van hoge kwaliteit en bieden wij naast de verrijking in de groep een pluslijn Jeelo op school.Op het moment dat u een school kiest is het van belang dat u een goed gevoel heeft bij de school en dat deze aan uw verwachtingen voldoet.

Indien u interesse heeft om basisschool de Klim-op te bezoeken, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding. Deze rondleiding wordt verzorgd door de directie of één van de bouwcoördinatoren. Aangezien het kind op onze school altijd centraal staat is ook uw zoon/dochter van harte welkom.Tijdens deze rondleiding laten we u uitgebreid de school zien en tijdens een aansluitend gesprek geven wij u antwoord op al uw vragen. Mocht u besluiten om uw kind in te schrijven dan kunt u op onze website het Aanmeldformulier downloaden en invullen. Ook kunt een papieren aanmeldformulier krijgen bij de directie van de school.Wanneer u uw kind inschrijft op de Klim-op ontvangt u een schriftelijke bevestiging van inschrijving en later een mail met een brief, waarin wordt aangegeven in welke groep uw kind geplaatst wordt. De leerkracht van uw kind zal contact met u opnemen om afspraken te maken. Uw kind is welkom op school op de eerste schooldag die volgt op de vierde verjaardag.

Het is mogelijk vanaf de leeftijd van 3 jaar en 10 maanden maximaal 3 dagen of dagdelen te komen kennismaken. Vanuit de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf ontvangen wij een overdrachtformulier, mits u als ouder hiervoor toestemming hebt gegeven. 

In de eerste maand dat uw kind gestart is, maakt de leerkracht een afspraak met u om een intakegesprek te voeren. Kinderen die instromen in hogere jaargroepen, mogen na aanmelding meteen naar school.

Het is voor ons fijn wanneer uw uw kind aanmeldt in het jaar dat hij/zij 3 jaar wordt. Wij starten in april met de voorbereidingen voor de groepsindeling voor het hele schooljaar daarna.